Kunnen we even bellen?

Kunnen we even bellen?

“Ik heb jaren geleden een mindfulness training gedaan, en dat vond ik erg fijn. Maar het is weer verwaterd. En nu vraag ik me af of het juist goed is om te starten met een stilte-dag of dat het een te grote stap is? En wat als ik het fysiek niet aan kan? Ik twijfel er erg over.”

Hieraan vooraf kwam een berichtje op de donderdagmiddag: “Kunnen we even bellen? Ik heb wat vragen over de stilte-dag.” Gelijk even terugbellen, ik heb tijd.

Ik ben altijd heel blij met zulke gesprekken. Ik kan meteen luisteren om te kijken wat er nodig is. En ik word bewust van de vragen die er spelen, bij de beslissing om mee te doen. Dan helpt het om te horen wat eerdere ervaringen van anderen zijn:

“Het was voor mij de eerste keer dat ik aan een stiltedag meedeed en wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik was vooral bang dat ik ongeduldig zou zijn en dat het te lang zou duren. Maar een hele dag stil zijn was absoluut een heel mooi cadeau aan mezelf. De rust om me heen en de verschillende soorten meditaties zorgden voor rust in m’n hoofd en lijf. Ook de dagen erna voelde ik meer rust. ” Mirjam

“Ik ben tijdens deze stiltedag tot rust gekomen en heb een boel stress kunnen laten gaan. Voor zowel een beginnende als ervaren meditatie-beoefenaar is deze stiltedag een goede manier om te verdiepen in de beoefening. Lotte is een fijne trainer en begeleider!” Ilse

“Heerlijk om tijdens de retreat in de stilte te zakken, en de verstilling in jezelf op te zoeken. Door de afwisseling van de onderdelen beleef je de stilte ook steeds vanuit een andere dimensie. Ik begon moe aan de dag, maar de stilte had een helende werking, want ik ging uitgerust naar huis. Ik raad iedereen aan de stilte zo op te zoeken, echt een cadeautje voor jezelf.” Ilonka

Een stilte-dag is een cadeautje jezelf. Ook al begeleid ik de verschillende oefeningen in de vorm van meditaties en beweging (yoga en lopen), het is de uitnodiging om helemaal bij jezelf te mogen blijven en aan te voelen wat er nodig is. Doordat je stil bent, kan je beter afstemmen op dat wat er van binnenuit komt. Op die manier oefen je met een nieuwsgierige houding. En nee, dat is niet gek of asociaal. Je zal ervaren dat je hoe dan ook verbinding met de groep voelt, ook al spreek je niet.

En mocht er echt iets zijn, dan kan je altijd bij mij terecht tussen de oefeningen door.

Heb je nog andere vragen? Laat het me weten!
Liefs Lotte

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *