Psychologie & Coaching

Loop je vast in het hooghouden van alle ballen en voelt het alsof je op alle vlakken tekort schiet? Ben je moe en krijg je jezelf niet meer in beweging? Zie je jezelf in een negatieve spiraal belanden, maar weet je niet hoe je eruit moet komen?

Lotte Egbers psychologie en coaching

Ervaren GZ-psycholoog en coach bij jou in de buurt?

Het komt voor dat ik mensen zie die al een tijdje worstelen. Ze ploeteren van weekend naar weekend, vakantie naar vakantie, totdat ze instorten.

Ze zien wel dat ze steeds opnieuw in bepaalde patronen en valkuilen terecht komen, maar weten niet hoe het anders moet. Hulp vragen is moeilijk, tenslotte kun je alles alleen. Ze vinden dat ze alles alleen moeten kunnen en blijven maar piekeren, in de hoop dat het antwoord dat ze zoeken wel in hun brein te vinden is. Ze verzetten zich tegen hoe de realiteit is en proberen van alles onder controle te houden. Ze denken dat als ze een ander persoon worden, ze dan wel gelukkig zijn.

Zit je op het randje van instorten, leef je van vakantie naar vakantie of van weekend naar weekend? Is de werkdruk veel te hoog? Loop je over? Zit je met je hoofd ergens anders? Gaat je brein van hot naar her? Vind je hulp vragen moeilijk? Doe je het liefst alles alleen?

Psychologie & Coaching Lotte Egbers Dordrecht

“Happiness is not the absence of problems,
It is the ability to deal with them.”

-Steve Maraboli

Burnout, overspanning, angst of depressie

HERKEN JE DIT?

 • Stress en gejaagdheid
 • Vermoeidheid
 • Een kort lontje of ben je eerder emotioneel
 • Slechte concentratie
 • Vergeetachtigheid
 • Slaapproblemen
 • Het gevoel dat je altijd maar ‘aan’ staat
 • Pijnklachten
 • Piekeren
 • Een negatief zelfbeeld
 • Somberheid
 • Angst
 • Het gevoel dat je vastzit?
 • Hulp vragen is moeilijk
psychologie & coaching

Individuele therapie (BGGZ) of coaching in de natuur

GA JE MEE?

Samen gaan we op ontdekkingsreis. We zoeken uit wat bij jou past, welke doelen je hebt en wat er nodig is om uit de negatieve spiraal te komen waarin je je bevindt en we kijken hoe je weer positief vooruit kunt. Wil je meer in beweging komen, juist meer ontspannen of meer energie krijgen?

Ik neem 15 jaar ervaring in de GGZ als GZ-psycholoog, coach, supervisor en mindfulness trainer mee. Daar heb ik veel gewerkt met cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, ACT, mindfulness en EMDR. Ik ben met name gespecialiseerd in burn-out en stressklachten, maar ook voor angst, depressie, enkelvoudig trauma, rouw en zelfbeeldproblemen kun je bij mij terecht.

Ik heb gemerkt dat het wandelen een extra dimensie toevoegt. Het brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Het laat je gedachten op een andere manier stromen en brengt inzichten. In de natuur zijn dan ook de nodige helpende metaforen te vinden.

Over Lotte

Ik vind het belangrijk dat we goed samen kunnen werken en dat jij je gezien en gehoord voelt. Je kunt bij mij terecht om te sparren, om focus aan te brengen, voor praktische tips of om juist de diepte in te gaan.
Als je met mij aan de slag gaat, ga je merken dat ik nét even anders werk dan de meeste andere psychologen en coaches die je op een kantoor treft. Ik combineer al mijn feitelijke vakinhoudelijke kennis en ervaring met mijn eigen levenservaring en intuïtie. Soms zijn mensen verbaasd hoeveel praktische handvatten ze krijgen en hoe ‘down to earth’ ik werk. Ook gebruik ik de nodige ervaringsgerichte oefeningen en meditaties.

 

Ik heb verschillende registraties en ben bij diverse verenigingen aangemeld en voldoe derhalve aan de eisen van de zorgverzekeraar om voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen.  

 

AGB-code persoonlijk: 94008438

AGB-code praktijk: 94067003

BIG register: 29913578325

NIP: 226762

VGCT: 204511

VMBN: 20181141

Wil je weten of het klikt?

Plan een vrijblijvende kennismaking in

psychologie & coaching

Praktisch

In een kosteloze telefonische afspraak maken we kennis, beantwoord ik je vragen en kijken we of er een klik is. We kijken of je in aanmerking komt voor psychologische behandeling (BGGZ) of dat coaching meer past. Tijdens de kennismaking kan blijken dat ik niet de juiste persoon voor je ben of dat ik inschat dat je iets anders nodig hebt. In dat geval verwijs ik je door.

Gaan we wel verder, dan volgt er een face-to-face intakesessie. In de intake gaan we verder in op jouw klachten en doelen, om te kijken wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen. Ik kijk of je voldoet aan een diagnose volgens de DSM-V en maak een inschatting van het aantal benodigde sessies. Deze informatie vat ik samen in een kort verslag.

Sessies duren 60 minuten en vinden in de buitenlucht plaats in het Wantijpark in Dordrecht. Tijdens het wandelen ga je merken dat je in een ander ritme komt. We gebruiken de natuur om ons heen.

Bij extreem noodweer gaan de sessies niet door en wordt er gekeken naar een alternatief.

INVESTERING

Tarieven 2024

Belangrijk

Betaling is aan het eind van elke sessie per QR-code. Maandelijks stuur ik je de factuur. Deze kun je zelf indienen bij de zorgverzekeraar. Check zelf van tevoren bij je zorgverzekeraar wat je vergoed krijgt. Dat is afhankelijk per zorgverzekeraar, maar ook het soort polis (restitutie of natura) dat je hebt. Houd rekening met dat je eigen risico per kalenderjaar aangesproken wordt.

Contractvrij

Ik heb bewust geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten, omdat ik het belangrijk vind zelf regie te kunnen houden, samen met jou. De tijd die het kost om alle regels per zorgverzekeraar uit te zoeken besteed ik liever aan jou.

Tijdig afzeggen

Zowel jouw tijd als mijn tijd is kostbaar. Dat betekent dat het voor mij belangrijk is dat je een afspraak tijdig afzegt. Op die manier kan ik mijn wachttijd zo kort mogelijk houden en mijn agenda zo efficiënt mogelijk indelen. Afzeggen kan via e-mail (info@lotteegbers.nl) of door een bericht achter te laten op 06 – 241 77 219 (voicemail inspreken, SMS of Whatsapp bericht). Wanneer je BINNEN 24 uur afzegt, wordt de helft van de sessie in rekening gebracht. Dit valt niet onder vergoeding van je zorgverzekeraar.

Klachtenprocedure

Waar mensen samen werken, kunnen misverstanden ontstaan. Misschien ben je het met bepaalde zaken niet eens of ben je niet tevreden over de behandeling of de werkwijze. Als je vragen of klachten hebt, kunnen we deze altijd bespreken zodat naar een oplossing gekeken kan worden. Mochten wij er toch niet uit kunnen komen, kun je je wenden tot de Klachten- en Geschillencommissie van het NIP via nip@klachtencompany.nl.

VEELGESTELDE VRAGEN

Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact met me op.

Wat is het verschil tussen behandeling en coaching?

Voor behandeling dient er sprake te zijn van een stoornis volgens de DSM-V. Je hebt klachten die jou in grote mate belemmeren in jouw dagelijks functioneren, bijvoorbeeld op het werk, gezin en sociaal. Coaching gaat veelal uit van persoonlijke ontwikkeling zonder dat je klachten hebt die jou in je dagelijks functioneren belemmeren. Voor behandeling heb je een doorverwijzing van de huisarts nodig, voor coaching niet.

Bij welke klachten kan ik niet in behandeling komen?

Wanneer er sprake is van suïcidedreiging, verslavingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek, complexe PTSS, schizofrenie en psychoses. Kijk dan met de huisarts waar je beter op je plek bent.

Ik wil of kan niet wandelen, kan ik dat toch een afspraak maken?

Ik ben zoveel mogelijk buiten. Als je slecht ter been bent, kunnen we zorgen voor een laag tempo en voldoende pauzes. Maar neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Is het ook mogelijk om alles geheel zelf te betalen?

Dat is zeker mogelijk. Op die manier hoef je de facturen niet naar de zorgverzekeraar te versturen en heb je geen verwijsbrief nodig. Ook gaat er niets af van je eigen risico. Ook kan het zijn dat je werkgever jou financieel wil ondersteunen in het traject. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Deel je informatie met derden?

Wanneer je doorverwezen bent door de huisarts, zal ik je toestemming vragen om het intakeverslag met hem of haar te delen. Soms gebeurt het dat een bedrijfsarts in het kader van re-integratie informatie op wil vragen. Dat kan en mag ik alleen doen wanneer jij daarvoor tekent.

Hoelang duurt een traject?

Gemiddeld is een behandel- of coachingstraject tussen de 5 en 10 sessies. Met psychologische behandeling is 12 sessies het maximale aantal.

Ben je duurder dan andere psychologen?

Nee hoor! Ik hanteer de tarieven zoals die door de overheid wettelijk zijn vastgelegd voor psychische zorg (het 100% NZA-tarief). Het tarief is afhankelijk van de duur en het type consult. In principe hanteer ik 60 minuten voor een sessie. 

Nieuwsgierig?

Plan een vrijblijvende telefonische kennismaking

Quotes paars

“Ik heb de wandelcoaching bij Lotte als erg waardevol ervaren. Door haar niet-oordelende houding, oefeningen en gesprekken heb ik geleerd milder voor mezelf te zijn, meer te geloven in mezelf en me minder te laten raken door kritiek of tegenslagen. Samen met haar heb ik een proces in gang gezet waar ik nog heel lang aan verder kan werken.”

Esther

Quotes paars

“Via een vriendin ben ik bij Lotte terechtgekomen. We hadden prettig mail contact en we konden snel een live afspraak plannen.
Uiteindelijk heb ik 6 sessies wandelcoaching gedaan. Dit was erg fijn en leerzaam.
Lotte is een warm persoon, fijne luisteraar, stelt goede vragen, kan goed terugpakken en helpt mij met het structureren van mijn gedachtenstroom.
Door Lotte heb ik geleerd om, met vallen en opstaan, milder naar mezelf te kijken, meer zelfvertrouwen te krijgen en te weten dat ik goed ben zoals ik ben.
Erg fijn dat we coaching ook telkens begonnen met het letterlijk en figuurlijk even ”stil staan”. Hoezeer dit ook eigenlijk uit mijn comfortzone was, bracht het mij wel rust om zo te beginnen aan een sessie.
Ik ben blij dat ik dit traject bij Lotte heb gevolgd en kijk er met een dankbaar gevoel op terug. Het voelde als een investering in mijzelf.”

Roos

Wil je regelmatig tips en inspiratie voor meer rust en plezier in je mailbox ontvangen?

Je ontvangt geen spam. Beloofd!

Lees ons  Privacybeleid voordat je je inschrijft.