Mindfulness training

Ervaar jij toenemende drukte, stress en onzekerheid? We kunnen veel hebben aan de vaardigheid om de werkelijkheid te accepteren zoals deze is, zonder verzet of gehechtheid. Om te kijken waar onze ruimte van invloed is en hoe we voor onszelf kunnen zorgen in roerige tijden. Hoe we innerlijke rust kunnen ontwikkelen in tijden van onrust.

Volgende training start januari 2024

 

Lotte Egbers mindfulness training Dordrecht

Mindfulness training (MBSR)

Ervaar meer rust, kalmte en ontspanning

Druk zijn is hip. Tijd is schaars en als je druk bent, doe je mee. Maar als je alsmaar doorgaat, zonder je af te vragen hoe het met je gaat, loop je op een gegeven moment vast. Soms weet je van voren niet meer of je van achteren leeft, wordt er wel eens gekscherend gezegd als je het druk hebt. Je geeft alleen maar, zonder op te laden. En dat leidt tot chronische stress.

Het is niet voor niets dat de cijfers over psychische klachten bizarre proporties aannemen. Angsten, depressies, burn-outs en zelfvertrouwenproblemen liggen op de loer.
Er is niks mis met eventjes druk zijn of stress hebben. Maar de vraag is, kun je ook ontspannen tussendoor? Net zoals een topsporter die de cooling down en hersteltijd nodig heeft. Dat geldt ook voor jou. Hoe kun je meer ontspannen en ontstressen?

De geprotocolleerde training is ontwikkeld door bioloog Jon Kabat-Zinn in de jaren 80 vanuit zijn werk met chronische pijn patiënten, die uitbehandeld waren.

Lotte Egbers mindfulness training Dordrecht

“Mindfulness is awareness that arises through paying attention,
on purpose,
in the present moment,
non-judgementally,
in the service of self-understanding and wisdom.”

-Jon Kabat-Zinn

HERKEN JIJ DE VOLGENDE PUNTEN?

Van ‘vol hoofd’ en stress naar ‘mindful’ en ontspannen

 • Continue stress ervaren
 • Je voortdurend moe voelen
 • Steeds het idee hebben dat het niet goed genoeg is
 • In je hoofd zitten en geen contact met je lichaam ervaren
 • Blijven malen over het verleden
 • Piekeren over de toekomst
 • Slecht slapen
 • Altijd over je eigen grenzen gaan
 • Heel veel ballen in de lucht houden
 • Het gevoel hebben altijd achter de feiten aan te lopen
 • Zoveel moeten (van jezelf)
 • Je opgejaagd voelen
 • Allerlei lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn of nekpijn, maag- en darmklachten
 • Slecht kunnen ontspannen
 • Een hoofd dat altijd maar AAN staat
 • Een slechte concentratie hebben
 • Moeite met genieten van de kleine dingen
 • Een kort lontje

Quotes paars

“Mindfulness is een fantastische training voor het brein én het lichaam. De training heeft me blijer, relaxter, empatischer en gelukkiger gemaakt. Het is zonder enige uitzondering een aanrader voor iedereen!”

Remo

Quotes paars

“De training en bijhorende meditaties hebben mij het volgende opgeleverd: meer bewustzijn van lichaam, gedachten en emoties, een verbeterde nachtrust, minder overprikkeling, meer energie en meer kalmte in mijn basishouding.”

Jaimie

Quotes paars

“Een waardevol cadeau aan mezelf. Ik sta nu met meer rust en minder weerstand tegen bepaalde gevoelens en gedachten, in het leven.”

Marielle

In 8 weken naar een meer ontspannen leven!

In de achtweekse mindfulness training (MBSR) ga je stapsgewijs leren jouw aandacht meer naar het hier en nu te brengen, zonder oordeel. In die acht weken neem ik je mee aan de hand van verschillende mediatie- en bewegingsoefeningen en thema’s. Je traint vaardigheden en houdingskwaliteiten. Tevens is er in het tweede deel van de training, meestal tussen bijeenkomst 6 en 7, een stilte-ochtend.

Bijeenkomst 1:                 De automatische piloot

Bijeenkomst 2:                 Omgaan met obstakels

Bijeenkomst 3:                 Grenzen leren kennen

Bijeenkomst 4:                 Het landschap van stress herkennen

Bijeenkomst 5:                 Uitdagingen bewust beantwoorden

Bijeenkomst 6:                 Gedachten zijn geen feiten

Bijeenkomst 7:                 Voor jezelf zorgen

Bijeenkomst 8:                 Het einde van het begin

FABELS OVER MINDFULNESS

Mindfulness is geen ‘quick fix’, geen gouden ei of antwoord op al je vragen. Het is niet zweverig, niet religieus of ‘navelstaarderig’. Het is geen ontspanningstherapie of ademhalingstherapie. De training is geen therapie of praatgroep. Je hoeft niet de hele tijd op een kussen te zitten met wierook en klankschalen (maar het mág wel, als dat bij je past). Na het doen van een mindfulness training ben je niet continue ‘zen’, chill of nooit meer boos.

Wat dan wel?
 • Meer ontspannen
 • Meer bewust van het hier en nu
 • Meer kunnen genieten
 • Beter slapen en meer energie
 • Beter voor jezelf zorgen
 • Meer rust in je hoofd & lichaam
 • Betere concentratie en focus
 • Meer vriendelijkheid naar jezelf en anderen
 • Beter met stress kunnen omgaan
Lotte-Egbers-Dordrecht-mindfulness training

OVER LOTTE

Aangezien ik een ervaren GZ-psycholoog en mindfulness trainer in de hoogste categorie ben, weet je zeker dat jij een training van hoge kwaliteit ontvangt. Als geen ander weet ik een veilige en ontspannen sfeer neer te zetten in een groep. Ook tussen de bijeenkomsten in sta ik voor je klaar voor eventuele vragen. Door mijn eigen dagelijkse mediatie-beoefening en achtergrond weet je zeker dat de training niet alleen uit ‘een boekje’ komt, maar echt doorleefd is.
Hier kun je meer over mij lezen.

INVESTERING

Tarieven van de mindfulness trainingen.

 

De volgende training start januari 2024. 

Woensdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur. 

17, 24 en 31 januari 

7, 14 en 28 februari 

6 en 13 maart

(stilteochtend 2 maart van 9.00-12.30)

Locatie: WY Centrum Dordrecht (nieuwe locatie)

Neem contact op met je zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen. Ik voldoe aan de benodigde eisen (VMBN categorie 1 trainerschap). Mijn ervaring is dat er ook vanuit een werkgever ruimte kan zijn voor vergoeding, vanuit budget voor professionalisering of in het kader van reïntegratie.

Zie ook de website van de Vereniging Mindfulnessbased trainers Nederland en Vlaanderen

Gratis meditaties

Mediteren helpt je op een heleboel vlakken. Je leert je aandacht en focus meer naar het hier en nu te richten. Op die manier stap je eerder uit automatische patronen die zorgen voor stress, somberheid en angst.
Misschien wil je het wel eens uitproberen en ben jij op zoek naar meditaties van een goede kwaliteit. Maar waar begin je? Dat is een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg. Niet omdat er geen begeleide meditaties te vinden zijn. Maar ze moeten wel fijn zijn. Een beetje bij jou passen.

Zoek niet verder!

Schrijf je hier in en ontvang de link naar de mindfulness meditaties in je mailbox. Dan kun je meteen beginnen!

Vragen? Neem dan contact met me op.

Liefs Lotte

Lees ons  Privacybeleid voordat je je inschrijft.

Kennis maken?

Plan een vrijblijvende telefonische kennismaking in

Quotes paars

“Superleuke en interessante training gehad mede dankzij de goede begeleiding van Lotte. Een mooie reis met jezelf in 8 weken, waarin je veel nieuwe inzichten krijgt. Een aanrader voor iedereen!”

Daniel

Quotes paars

“Mijn doel was om mijn lichaam meer te gaan voelen en te ervaren en daardoor meer rust te krijgen in mijn hoofd. Deze training heeft daarvoor nieuwe wegen en methodes laten zien die praktisch te gebruiken zijn.”

Ben

Quotes paars

“Heerlijke 8 weken waarin je stil kan staan bij wie je bent en hoe en of je op situaties wilt reageren. Je traint echt je focus.”

Lisette

Quotes paars

“Het volgen van de mindfulnesstraining bij Lotte heeft me méér gebracht dan alleen mindful bezig zijn. Hardnekkige oude stukken passeerden de revue en hebben nu de aandacht. Lotte kijkt zonder oordeel mee wat bevrijdend en bemoedigend ondersteunt. Ook heb ik ervaren dat de mindfulnesstraining een aanzet is tot een andere, nog bewustere manier van leven.”

Machteld

Quotes paars

“Meedoen aan de mindfulnesstraining bij Lotte heeft me houvast gegeven om bepaalde patronen te doorbreken. Het heeft me geleerd mijn aandacht aan datgene te geven waar ik mee bezig ben en kan daardoor er meer van genieten én ben productiever geworden. Het heeft me leren prioriteiten te stellen aan mijn werk-privé balans en ik ben liever voor mezelf geworden.”

Esther

Quotes paars

“De begeleiding tijdens de oefeningen was heel fijn. De training heeft me een goede basis gegeven voor een mindful dagelijks leven!”

Marian

Quotes paars

“Ik heb geleerd van de training dat gedachten slechts gedachten zijn. Je kunt voorkomen dat je jezelf onbewust laat meeslepen door bewust van ze te zijn. Zo kun je zelf beter sturing geven. Goed en minder goede gevoelens, emoties en gedachten mogen er zijn, probeer de minder goede niet te negeren. Lotte is open en vriendelijk, ontspannen en heeft een fijne stem.”

Marjolein

Wil je regelmatig tips en inspiratie voor meer rust en plezier in je mailbox ontvangen?

Je ontvangt geen spam. Beloofd!

Lees ons  Privacybeleid voordat je je inschrijft.