Supervisie & Intervisie

Een veilig leerklimaat in de begeleiding van je postdoctorale opleiding.

Lotte-Egbers-Dordrecht supervisie & intervisie

Ervaren supervisor

Je wilt je ontwikkelen en volgt een opleiding tot GZ-psycholoog of gedragstherapeut (VGCt). Daarbij heb je wel een supervisor nodig, met inhoudelijke kennis en iemand waar je je veilig bij voelt. Iemand die zicht heeft op hoe je het doet als persoon en niet alleen als psycholoog.

Zoek jij een supervisor in het kader van de GZ-opleiding of de VGCt die het net even anders doet?

Lotte Egbers Dordrecht supervisie & intervisie

“Before you are a leader, success is all about growing yourself.
When you become a leader, succes is all about growing others.”

-Jack Welch

Verplichte supervisie en intervisie

HOE HAAL JE HET MEESTE ERUIT?

Je werkt en volgt de opleiding. Daarnaast heb je nog je thuisfront, een sociaal leven, sport, beweging en hobby’s. Supervisie is een verplicht onderdeel van je opleiding, een ‘moetje’. Je stelt doelen op, maakt een plan, schrijft supervisieverslagen en evaluatieverslagen.
Om te zeggen dat er met het starten van de opleiding best veel op je af komt, is een understatement.

Wat zie ik als valkuilen en gevaren bij supervisanten?

  • Alle ballen in de lucht willen houden, om te merken dat dit niet altijd lukt
  • Enorm hoge eisen aan zichzelf stellen
  • Alles meteen willen kunnen
  • Zich niet kwetsbaar op durven te stellen uit angst voor afwijzing of kritiek

Quotes paars

“In 2020 en 2021 was Lotte mijn supervisor tijdens de basiscursus van de VGCt. Ik heb de begeleiding als heel waardevol ervaren, omdat Lotte mij hielp ontwikkelen op meerdere vlakken en een prettig persoon is om mee samen te werken. Allereerst bezit ze brede kennis van de psychologie zodat ze anderen kan helpen de theorie achter de praktijk beter te snappen en te gebruiken om diens vaardigheden als therapeut te verbeteren. Daarnaast biedt ze handvatten om beter om te gaan met persoonlijke valkuilen die naar voren kunnen komen tijdens het werk als therapeut. Ook is er ruimte voor de persoon achter de psycholoog en laat ook zij haar kwetsbare, menselijke kanten zien. Voor mij was dit erg prettig en leerzaam. Haar manier van werken is geduldig, zonder oordeel en flexibel. Haar begeleiding is extra aan te raden wanneer je meer wilt leren op het gebied van mindfulness en acceptatie. “

Daphne van der Laak

Een veilig leerklimaat!

Ik vind het allereerst belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Voel je je niet veilig bij een supervisor, dan kun je niet optimaal leren. We maken eerst vrijblijvend kennis. Voelt het goed? Dan gaan we aan de slag. Je stelt doelen op en we bespreken elkaars verwachtingen. Op die manier zetten we duidelijke kaders neer.

Supervisie vindt zoveel mogelijk wandelend plaats. Mocht dat niet je voorkeur hebben of niet mogelijk zijn, neem contact met mij op, zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden.
Ook is het mogelijk om samen met je collega, als je in een soortgelijk ervaringsniveau zit, in supervisie te komen.

Kennis maken?

Plan een vrijblijvende telefonische kennismaking in

Coaching op de werkplek

Ben jij zorgprofessional en loop je vast in je werk? Ben je misschien bang om uit te vallen en wil je dat voorkomen? Dan kan het fijn zijn als iemand met je meekijkt. Dat kan ook letterlijk. Ik kom op je werkplek en er vindt een driegesprek plaats met je werkgever, jou en mij. Op die manier kunnen we kijken naar wat je nodig hebt, wat aangepast kan worden en waar je kunt leren dingen anders te doen. Dit traject wordt op maat gemaakt. Na een kennismaking zal ik een kort verslag opstellen met wat ik denk dat je nodig hebt.

Wil je meer informatie? Mail me op info@lotteegbers.nl .

NIEUW IN 2023

Online begeleide intervisie groep in het kader van de VGCt

Nu kun je nog kiezen tussen VGCt ‘oude’ of ‘nieuwe’ stijl. Vanaf 2023 wordt dat anders en ben je verplicht om in een groep begeleide intervisie te volgen. In een groep van vier tot acht andere gedragstherapeuten in opleiding heb je intervisiesessies over onderdelen die in de persoonlijke ontwikkelingsplannen zijn opgenomen. Dit richt zich vooral op de ontwikkeling van jouw rol als therapeut. De groep wordt begeleid door Mieke Slump en Lotte Egbers.

 

Data najaar 2023:

Maandag 2, 9, 23 en 30 oktober & 6 november

Tijdstip:

Van 9.00 tot 12.00 uur

 

(Ook te vinden via de VGCT website)

supervisie & intervisie

OVER LOTTE

Wat is het voordeel als je bij mij supervisie volgt?

  • Persoonlijk contact
  • 15 jaar ervaring in de GGZ
  • Geen moeite om mezelf kwetsbaar op te stellen
  • Ervaring in cognitieve gedragstherapie, ACT, mindfulness en EMDR

INVESTERING

Tarieven

Belangrijk

Voor supervisie in het kader van het schrijven van een N=1 stuur ik je door naar een collega.

Bij vragen mail gerust naar info@lotteegbers.nl

Quotes paars

“Voor de VGCt-opleiding heb ik supervisie gevolgd bij Lotte Egbers. Het was een fijne ervaring, gezien zij veel kennis heeft van de cognitieve gedragstherapie, maar daarnaast ook oog heeft voor de persoonlijke noot. Het belangrijkste om te kunnen leren en groeien voor mij is dat ik mij veilig en op mijn gemak voel en Lotte weet binnen no time zo’n prettige sfeer te creëren. De punten op de agenda komen aan bod, terwijl er ook ruimte is voor persoonlijke groei als therapeut. Zij heeft een relaxte houding en is betrouwbaar. Dankzij de supervisie ben ik gegroeid in mijn zelfvertrouwen als therapeut en heb ik veel nieuwe tips en handvaten gekregen die ik ngo steeds toe pas. Ik kan het anderen zeker aanbevelen om ook met Lotte aan de slag te gaan.”

Eline van Oostrum

Quotes paars

“Ik heb de supervisie van Lotte als heel prettig ervaren. Zij leerde mij veel met betrekking cognitief gedragstherapeutische interventies, maar ook hoe je cognitieve gedragstherapie kunt combineren met bijvoorbeeld mindfulness technieken. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij Lotte. In de sessies hebben we uitgebreid aandacht gehad voor wat mijn valkuilen en sterke kanten zijn als therapeut. De supervisie bij Lotte leverde daarmee een fijne bijdrage aan mijn ontwikkeling als cognitief gedragstherapeut en het vergroten mijn zelfvertrouwen als behandelaar in algemene zin.”

Katja

Quotes paars

“Lotte is een fijne supervisor, ze is oprecht geïnteresseerd, laagdrempelig in het contact en stelt doortastende vragen. Daarnaast beschikt ze over veel kennis van de cognitieve gedragstherapie en is ze op persoonlijk vlak een prettig mens om mee samen te werken!”

Inge Meijer

Wil je regelmatig tips en inspiratie voor meer rust en plezier in je mailbox ontvangen?

Je ontvangt geen spam. Beloofd!

Lees ons  Privacybeleid voordat je je inschrijft.