Mindful stilte-dag

Een dag om je terug te trekken, stil te zijn en je te verbinden met jezelf, in alle stilte.

Zaterdag 27 januari 2024

Lotte Egbers Dordrecht mindful stilte-dag

Mindful stilte-dag

The sound of silence

Je zoekt manieren om beter voor jezelf te zorgen, te groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling en innerlijke wijsheid. Soms droom je er van om even te ontsnappen. Een jaar in een grot mediteren klinkt dan ineens heel aanlokkelijk, ook al weet je dat het er niet van gaat komen. Maar je voelt ook aan alles dat je tijd en ruimte voor jezelf moet maken.

Lotte Egbers Dordrecht mindful stilte-dag

“Listen to silence.
It has much to say.”

-Rumi

Druk, druk, druk

Dan heb je bijvoorbeeld een mindfulness training gedaan. En dan? Hoe ga je verder? Want voor je het weet, word je opgeslokt door de hectiek van de dag. Je gezin, je werk, het huishouden, de boodschappen, je hobby’s, sociale leven en sporten. Dat zijn veel ballen die je hoog moet houden. En er komt maar geen eind aan.

HERKEN JE DIT?

  • Je bent jezelf een beetje kwijt
  • Je bent moe van alle drukte, lawaai en hectiek
  • Je wilt zo graag eens op de pauze-knop drukken
  • Je hebt stress en kunt nergens even bijkomen
  • Het voelt alsof je in een hamsterwiel gevangen zit

Terug naar jezelf

In een mindful stilte-dag neem ik je mee in een flow van verschillende mindfulness meditaties en bewegingsoefeningen. Je neemt de tijd om te verstillen en te vertragen. Je maakt weer de verbinding met jezelf. Er is alle tijd en ruimte. Je voelt hoe het met jezelf is en beweegt mee op jouw behoeften. Je laadt op en reset als het ware. Er is tussendoor genoeg tijd voor jezelf, om te schrijven of te mijmeren. Eigenlijk kun je de hele dag als meditatie zien. En het mooie is, ook al is de dag in stilte, dat je je toch gedragen kunt voelen door de groep.

DE DAG ZIET ER ONGEVEER ZO UIT

֍ 09.45              Inloop

֍ 10.00              Aankomstmeditatie en inluiden van de stilte

֍ 10.45              Verschillende oefeningen en meditaties

֍ 12.30              Gezonde lunch

֍ 13.30              Verschillende oefeningen en meditaties

֍ 16.15              Afronding, doorbreken van de stilte en overgang naar huis

PRAKTISCH

De dag duurt van 10.00 tot 16.30 uur en vindt plaats in het oude NMI gebouw aan Hugo de Grootplein 1 (ingang via rechterachterzijde) te Dordrecht in het WY centrum. Het programma is inclusief voedende plantaardige lunch.

Lotte-Egbers-Dordrecht-mindful stilte-dag

OVER LOTTE

Als geen ander weet ik hoe druk het dagelijks leven is en hoe fijn het kan zijn om tijd met jezelf door te brengen. Ik heb dat zelf kunnen ervaren als deelnemer van de mindfulness training, maar daarna ook zeer zeker bij verschillende retraites die ik heb gevolgd. Twee keer nam ik deel aan een vijfdaagse stilteretraite in Vipassana en mindfulness traditie. Daarnaast volgde ik verschillende retraites in Dzogchen en stiltedagen bij collega’s.
In de stilte kom je jezelf tegen. Je hoort je innerlijke wijsheid weer. Je ziet wat aandacht nodig heeft.

INVESTERING

Tarief van de mindful stilte-dag

Gratis meditaties

Mediteren helpt je op een heleboel vlakken. Je leert je aandacht en focus meer naar het hier en nu te richten. Op die manier stap je eerder uit automatische patronen die zorgen voor stress, somberheid en angst.
Misschien wil je het wel eens uitproberen en ben jij op zoek naar meditaties van een goede kwaliteit. Maar waar begin je? Dat is een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg. Niet omdat er geen begeleide meditaties te vinden zijn. Maar ze moeten wel fijn zijn. Een beetje bij jou passen.

Zoek niet verder!

Schrijf je hier in en ontvang de link naar de mindfulness meditaties in je mailbox. Dan kun je meteen beginnen!

Vragen? Neem dan contact met me op.

Liefs Lotte

Lees ons  Privacybeleid voordat je je inschrijft.

Kennis maken?

Plan een vrijblijvende kennismaking in

Quotes paars

“Het was voor mij de eerste keer dat ik aan een stiltedag meedeed en wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik was vooral bang dat ik ongeduldig zou zijn en dat het te lang zou duren. Maar een hele dag stil zijn was absoluut een heel mooi cadeau aan mezelf. De rust om me heen en de verschillende soorten meditaties zorgden voor rust in m’n hoofd en lijf. Ook de dagen erna voelde ik meer rust. ”

Mirjam van Heiningen-Oostdijk

Quotes paars

“Ik ben tijdens deze stiltedag tot rust gekomen en heb een boel stress kunnen laten gaan. Voor zowel een beginnende als ervaren meditatie-beoefenaar is deze stiltedag een goede manier om te verdiepen in de beoefening. Lotte is een fijne trainer en begeleider!”

Ilse

Quotes paars

“Heerlijk om tijdens de retreat in de stilte te zakken, en de verstilling in jezelf op te zoeken. Door de afwisseling van de onderdelen beleef je de stilte ook steeds vanuit een andere dimensie. Ik begon moe aan de dag, maar de stilte had een helende werking, want ik ging uitgerust naar huis. Ik raad iedereen aan de stilte zo op te zoeken, echt een kadootje voor jezelf.”

Ilonka van Bezooijen

Wil je regelmatig tips en inspiratie voor meer rust en plezier in je mailbox ontvangen?

Je ontvangt geen spam. Beloofd!

Lees ons  Privacybeleid voordat je je inschrijft.