Online mindfulness

In deze tijden van onzekerheid door het Corona virus, geloof ik des te meer dat we veel hebben aan de vaardigheid van de werkelijkheid accepteren zoals deze is, zonder verzet of gehechtheid. Om te kijken waar onze ruimte van invloed is en hoe we voor onszelf kunnen zorgen in roerige tijden.
Dat is te trainen met behulp van het volgen van een mindfulness training.

Wat is mindfulness?

Eigenlijk heel simpel: je leert je aandacht te richten naar het hier en nu, zonder oordeel. Normaalgesproken besteden we veel tijd in onze automatische piloot, onze aandacht is meestal bij het verleden of de toekomst. We missen juist de ervaring van het nu. Door het oefenen van het richten van je aandacht, zonder oordeel, kun je veel makkelijker schakelen van de ‘doe-stand’ naar de ‘zijn-stand’. Het is veel meer mogelijk om te genieten van de kleine dingen. Aan de andere kant kun je merken dat onprettige gebeurtenissen minder heftig ervaren worden.

Wat is het niet?

Mindfulness is geen trucje of kunstje, niet zweverig en het is ook geen ontspanningstherapie. Het vraagt tijd en inzet. Je traint je aandachtsspier.

Wat levert mindfulness jou op?

Wat dacht je van meer ontspanning, rust, beter voor jezelf zorgen, een betere concentratie? Of beter slapen, beter grenzen aangeven, meer energie, mildheid, vriendelijkheid of vertrouwen?
Zo maar een greep uit mogelijke resultaten die je zou kunnen ervaren.

In deze tijden waarin maatregelen zoals ‘social distancing’ van kracht zijn, bied ik live de reguliere mindfulnesstraining online via Zoom aan.
Dat betekent dat je acht keer vanuit huis, maar toch live begeleid en in een groep de training volgt. Het is wel belangrijk dat je een rustige ruimte opzoekt, waar je niet gestoord kunt worden. Verder is het belangrijk dat je erop rekent dat je dagelijks zo’n half uur à drie kwartier bezig bent met het oefenen. Je krijgt immers geen spieren van het sportschoolabonnement zelf, maar de tijd die je daar daadwerkelijk doorbrengt met trainen.

Concreet

-Acht live bijeenkomsten van tweeënhalf uur via Zoom met minimaal vier en maximaal acht deelnemers én een stilteavond.
-Wekelijkse huiswerkopdrachten en informatie worden per email toegezonden

Dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur op:
12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni, (vrijdag 19 juni: stilteavond), 23 juni en 30 juni

Prijs: 
€447,-

Inclusief telefonische intake, 8 bijeenkomsten en een stilteavond, huiswerkopdrachten en achtergrondinformatie. NU MET 1 GRATIS ONLINE COACHINGSESSIE

Neem contact op met je zorgverzekeraar of je eventueel in aanmerking komt voor vergoeding.

Zie ook de website van de Vereniging Mindfulnessbased trainers Nederland en Vlaanderen

Wil je mindfulness leren, maar wil je liever niet in een groep? Neem dan contact met mij op en dan kijken we samen naar de individuele mogelijkheden.