Over Lotte Egbers

Mindfulness trainer – Psycholoog – Coach – Supervisor 

Behulpzaam, doortastend, sociaal met een goed luisterend oor en een echte wereldverbeteraar. Daarnaast ook een klein beetje gek en spontaan, met een verhoogd associatief brein en de nodige prikkelgevoeligheid. Zoals elke moeder blijf ik met mezelf in contact om een balans te vinden en te houden tussen het gezin, mijn sociale en sportieve activiteiten en mijn verschillende werkzaamheden als psycholoog, mindfulnesstrainer en supervisor.

Wist je dat….

-Ik een chipsverslaving heb, die momenteel goed onder controle is?

-Ik mijn chocoladeverslaving iets minder goed onder controle heb?

-Ik heel goed tegen stiltes in gesprekken kan en ook stilte nodig heb in mijn dagelijks leven?

-Ik met mijn manier van vragen stellen op een vriendelijke wijze de vinger op de zere plek kan leggen?

-Ik zo goed als elke dag mediteer, maar het wel even geduurd heeft eer ik deze routine ontwikkeld heb?

Ik bezit ruim viertien jaar ervaring in de Geestelijke gezondheidszorg als psycholoog en gedragstherapeut. Hier heb ik veel mensen geholpen uit hun depressie, angststoornis of burn-out. Ik vind het fascinerend om te onderzoeken wat mensen beweegt en drijft. En het is prachtig om te zien hoe mensen inzichten verwerven en dit om kunnen zetten in hun dagelijks leven. Daarnaast ben ik mindfulnesstrainer categorie 1, waarin ik in de laatste jaren de nodige trainingen heb gegeven in groepen én 1-op-1. 

Een van de factoren die ervoor gezorgd heeft dat ik stappen naar verandering ben gaan zetten, is door de beoefening van mindfulness. Ik sta meer in contact met mezelf, mijn lichaam en intuïtie en durf daar meer op te vertrouwen. Ik kan vaker op de dag bij mezelf stilstaan en kijken hoe het met me is en wat het is dat ik nodig heb. 

Wil jij dat ook ervaren?!

Lotte in de media:

Lees hier een interview door Vegan Mama’s.