Mindfulness training

Ervaar jij toenemende drukte, stress en onzekerheid? We kunnen veel hebben aan de vaardigheid om de werkelijkheid accepteren zoals deze is, zonder verzet of gehechtheid. Om te kijken waar onze ruimte van invloed is en hoe we voor onszelf kunnen zorgen in roerige tijden. Hoe we innerlijke rust kunnen ontwikkelen in tijden van onrust.

 

 

Klinkt dat als iets voor jou en woon je in de omgeving van Dordrecht? Meld je aan voor de mindfulness training op locatie.

Wil je meer weten? Neem contact met mij op.

Wat is mindfulness?

Eigenlijk heel simpel: je leert je aandacht te richten naar het hier en nu, zonder oordeel. Normaal gesproken besteden we veel tijd in onze automatische piloot, onze aandacht is meestal bij het verleden of de toekomst. We missen juist de ervaring van het nu. Bovendien kun je door het oefenen van het richten van je aandacht, zonder oordeel, veel makkelijker schakelen van de ‘doe-stand’ naar de ‘zijn-stand’. Niet alleen is het veel meer mogelijk om te genieten van de kleine dingen, maar ook ga je merken dat onprettige gebeurtenissen minder heftig ervaren worden. Je leert veel beter bij jezelf stil te staan en zodoende beter voor jezelf te zorgen.

Fabels over mindfulness

Mindfulness is geen trucje of kunstje, niet zweverig en het is ook geen ontspanningstherapie. Je hoeft niet de hele tijd op een kussen naar je navel te staren. 

Mindfulness vraagt tijd en inzet. Je traint je aandachtsspier.

Wat levert mindfulness op?

Wat dacht je van:

 • Meer aandacht in het hier & nu en meer kunnen genieten;
 • Beter kunnen ontspannen en meer rust ervaren in hoofd en lichaam;
 • Beter voor jezelf zorgen en je grenzen ervaren en aangeven;
 • Betere nachtrust en meer energie;
 • Een toename van mildheid, vriendelijkheid en vertrouwen;
 • Meer contact met je intuïtie of innerlijke wijsheid;
 • Zo maar een greep uit de mogelijke resultaten die je zou kunnen ervaren.

LET OP! Een mindfulness training doe je niet ‘ff’! Het belangrijk dat je erop rekent dat je dagelijks zo’n half uur à drie kwartier bezig bent met het oefenen. Je krijgt immers geen spieren van het sportschool-abonnement zelf, maar de tijd die je daar daadwerkelijk doorbrengt met trainen.

Zit je midden in een heftige life-event zoals een scheiding, verhuizing, geboorte van een kind of verlies van een naaste? Dan is dit misschien niet het juiste moment. Plan een kennismaking in zodat we kunnen overleggen.

Inhoud
mindfulness training

 • Acht live bijeenkomsten op locatie van tweeënhalf uur
 • Goede opbouw training, wetenschappelijk onderbouwd
 • Zelf oefenen gemiddeld 30 minuten per dag
 • Voldoende persoonlijke aandacht, ook tussen de sessies door (minimaal 4 en maximaal tien deelnemers)
 • Wekelijkse huiswerkopdrachten, oefeningen en informatie

Neem contact op met je zorgverzekeraar of je eventueel in aanmerking komt voor vergoeding of vraag je werkgever naar eventuele mogelijkheden!

Ik ben categorie 1 trainer bij het VMBN.

Zie ook de website van de Vereniging Mindfulnessbased trainers Nederland en Vlaanderen

-Wanneer: 

Woensdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur

31 augustus

7, 14, 21, 28 september

5, 12 en 19 oktober

(Zaterdag  1 oktober stilte-ochtend 9.00 tot 12.30 uur)

 Waar: 

WY voor Bewustzijn ‘Nieuwe Ruimte’ in het oude NMI-gebouw aan Hugo de Grootplein 1 te Dordrecht  (zij-ingang Vlietweg – Coornhertstraat) .

Prijs groepstraining: 

€477,-

Inclusief gratis intake, 8 bijeenkomsten, stilte ochtend, meditaties en werkboek met opdrachten en achtergrondinformatie.

Wil je niet in een groep of woon je te ver weg? Je kan ook de training online één-op-één doen.

Prijs individueel traject: 

€847,-

Het volgen van de mindfulnesstraining bij Lotte heeft me méér gebracht dan alleen mindful bezig zijn. Hardnekkige oude stukken passeerden de revue en hebben nu de aandacht. Lotte kijkt zonder oordeel mee wat bevrijdend en bemoedigend ondersteunt. Ook heb ik ervaren dat de mindfulnesstraining een aanzet is tot een andere, nog bewustere manier van leven.

Machteld

Tijdens de online één-op-één mindfulnesstraining wordt je bewustzijn vergroot en hierdoor leer je beter voor jezelf zorgen. Ik zou deze cursus zeker aanraden, maar ook aan jongeren.

Anoniem

Mijn doel was om mijn lichaam meer te gaan voelen/ervaren en daardoor meer rust te krijgen in mijn hoofd. Deze training heeft daarvoor nieuwe wegen/methodes laten zien die praktisch te gebruiken zijn.

Ben

De begeleiding tijdens de oefeningen was heel fijn. De training heeft me een goede basis gegeven voor een mindful dagelijks leven! 

Marian

Ik heb geleerd van de training dat gedachten slechts gedachten zijn. Je kunt voorkomen dat je jezelf onbewust laat meeslepen door bewust van ze te zijn. Zo kun je zelf beter sturing geven. Goed en minder goede gevoelens, emoties en gedachten mogen er zijn, probeer de minder goede niet te negeren. Lotte is open en vriendelijk, ontspannen en heeft een fijne stem.

Marjolein

Meedoen aan de mindfulnesstraining bij Lotte heeft me houvast gegeven om bepaalde patronen te doorbreken. Het heeft me geleerd mijn aandacht aan datgene te geven waar ik mee bezig ben en kan daardoor er meer van genieten én ben productiever geworden. Het heeft me leren prioriteiten te stellen aan mijn werk-prive balans en ik ben liever voor mezelf geworden.

Esther

Deze mindfulnesstraining is één van de beste investeringen die ik in mezelf heb gemaakt. In acht weken heb ik de basis gelegd voor een rustiger hoofd en een milde en meer bewuste houding. Het maakt eigenlijk niet uit met wat voor reden je de training doet. Want ik geloof dat iedereen baat heeft bij een bewuster leven – in plaats van doorgaan op de automatische piloot.

Rianne